Pohja:
- 165 g kaurakeksejä
- 50 g levitettä
Täyte:
- 10 g liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
- 2 valkuaista
- 200 g valkosuklaata paloina
- 1/ 2 dl kuumaa vettä
- 200 g tuorejuustoa
- 1 sitruunan mehu
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun:
- tuoreita mansikoita tai vadelmia
- sitruunamelissan lehtiä
Pohja:
1. Lisää keksit ja levite kulhoon.
Aseta aika 15 s / nopeus 6.
2. Taputtele murutaikina irtovuuan ( halk. 26 cm) pohjalle.
Täyte:
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää kerma kulhoon.
Seuraa kerman vatkautumista kannen aukosta / nopeus 4.
Siirrä kermavaahto toiseen astiaan.
4. Pese kulho ja aseta perhosvatkain uudelleen kulhoon.
5. Lisää valkuaiset.
Aseta aika 3 min / nopeus 4.
Siirrä valkuaisvaahto kermavaahdon päälle.
5. Lisää suklaan palat kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 6.
Aseta aika 1 min / 50 astetta / nopeus 1.
6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja
sulata ne kuumaan veteen.
sulata ne kuumaan veteen.
7. Lisää tuorejuusto, sitruunamehu ja sokerit kulhoon.
8. Aseta aika 3 s / nopeus 4.
Kaada liivate kannen aukosta koneen käydessä.
9. Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.
Aseta aika 3-5 s / nopeus 4.
Käännä taikina varovasti lastaa apuna käyttäen kulhon reunoilta.
10. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
seuraavaan päivään.
seuraavaan päivään.
11. Koristele haluamallasi tavalla.
Alkuperäistä Valion Juusto Viini- kirjan reseptiä mukaillen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti