maanantai 6. toukokuuta 2013

Valkosuklaakakku


Irtopohjavuoka halk. 26 cm

Pohja:
  • 165 g kaurakeksejä
  • 50 g levitettä
Täyte:
  • 10 g liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 valkuaista
  • 200 g valkosuklaata paloina
  • 1/ 2 dl kuumaa vettä
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl sokeria 
  • 1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun:
  • tuoreita mansikoita tai vadelmia
  • sitruunamelissan lehtiä
Pohja:
1. Lisää keksit ja levite kulhoon.
    Aseta aika 15 s / nopeus 6.
2. Taputtele murutaikina irtovuuan ( halk. 26 cm) pohjalle.

Täyte:
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää kerma kulhoon.
     Seuraa kerman vatkautumista kannen aukosta / nopeus 4.
     Siirrä kermavaahto toiseen astiaan.
4. Pese kulho ja aseta perhosvatkain uudelleen kulhoon.
5. Lisää valkuaiset.
    Aseta aika 3 min / nopeus 4.
    Siirrä valkuaisvaahto kermavaahdon päälle.
5. Lisää suklaan palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 6.
    Aseta aika 1 min / 50 astetta / nopeus 1.
6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja
    sulata ne kuumaan veteen.
7. Lisää tuorejuusto, sitruunamehu ja sokerit kulhoon.
8. Aseta aika 3 s / nopeus 4.
    Kaada liivate kannen aukosta koneen käydessä.
9. Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.
    Aseta aika 3-5 s / nopeus 4. 
    Käännä taikina varovasti lastaa apuna käyttäen kulhon reunoilta.
10. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
    seuraavaan päivään.
11. Koristele haluamallasi tavalla.

Alkuperäistä Valion Juusto Viini- kirjan reseptiä mukaillen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti