sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Karviaiset sokeriliemessä



n. 5 dl:n purkki
  • 220 g vettä
  • 170 g  sokeria
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 5 kokonaista vihreää kardemummaa
  • 1 l karviaisia
1. Mitta vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja
   kokonaiset kardemummat kulhoon.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Anna sokeriliemen jäähtyä hetken.
3. Laita puhdistetut karviaiset puhtaaseen purkkiin*.
4. Kaada liemi marjojen päälle ja sulje purkki.
5. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Säilyvät vähintään 2 kk.


Vinkki
Voit kokeilla tässä reseptissä myös kirsikoita.


* Perinteisin ja varmin tapa on desinfioida purkit kuumassa 125 asteisessa uunissa n. vartin ajan.
Kannet ja mahdolliset tiivisteet kannattaa kiehauttaa säilömisen onnistumiseksi.
Puhtaus on vähintäänkin puoli säilykettä, lainatakseni Purkissa- kirjan ohjetta.


Alkuperäinen ohje Purkissa- kirjasta, Teresa Välimäki, Johanna Lindholm

Ote kirjan ensilehdiltä

Purkillinen makua ja hyvää fiilistä

Tässä kirjassa tarjoillaan makuja purkin täydeltä! Kirjan reseptit ovat syntyneet halusta tehdä kotikeittiössä mahdollisimman paljon ihan itse alusta asti sekä halusta päivittää säilömistä nykypäivään ja moderniin kotiin... Olemme laajentaneet säilömisen käsitettä perinteisistä hilloista ja säilykkeistä  mausteisiin, maustekastikkeisiin ja tahnoihin, marinoituihin kasviksiin, marjoihin ja hedelmiin ja niin edelleen.
Älä stressee äläkä pingota, säilöä voi vaikka purkki kerrallaan ja ympäri vuoden!



Kirjaa en ole nähnyt, mutta vinkin perusteella herätti suurta kiinnostusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti