torstai 4. heinäkuuta 2013

Kirsikat tummassa balsamicokastikkeessa



4-5 dl:n purkki
  • 250 g makeita kirsikoita
  • 125 g tummaa tai valkoista sokeria
  • puolikas vaniljatanko ( halkaistuna)
  • 20 g vettä
  • 45 g balsamicoa
  • ripaus suolaa

1. Pese kirsikat  ja poista siemenet.
2. Lisää kirsikan palat, sokeri, vaniljatangn puolikkaat ja vesi kulhoon.
    Aseta aika 4 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää balsamico ja suola.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita, 
   ilman mittalasia.
4. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin* ja sulje kansi tiivisti.
5. Säilyy jääkaapissa kolmisen kuukautta.


* Perinteisin ja varmin tapa on desinfioida purkit kuumassa 125 asteisessa uunissa n. vartin ajan.
Kannet ja mahdolliset tiivisteet kannattaa kiehauttaa säilömisen onnistumiseksi.
Puhtaus on vähintäänkin puoli säilykettä, lainatakseni Purkissa- kirjan ohjetta.

Alkuperäinen ohje Purkissa- kirjasta, Teresa Välimäki, Johanna Lindholm

Ote kirjan ensilehdiltä

Purkillinen makua ja hyvää fiilistä

Tässä kirjassa tarjoillaan makuja purkin täydeltä! Kirjan reseptit ovat syntyneet halusta tehdä kotikeittiössä mahdollisimman paljon ihan itse alusta asti sekä halusta päivittää säilömistä nykypäivään ja moderniin kotiin... Olemme laajentaneet säilömisen käsitettä perinteisistä hilloista ja säilykkeistä  mausteisiin, maustekastikkeisiin ja tahnoihin, marinoituihin kasviksiin, marjoihin ja hedelmiin ja niin edelleen.
Älä stressee äläkä pingota, säilöä voi vaikka purkki kerrallaan ja ympäri vuoden!

Oma kommenttini ylläolevaan ohjeeseen, ihan uskomattoman hyvää. Voin vaan kuvitella, miten herkullinen yhdistelmä olisi kirsikat balsamicossa ja vuohenjuusto :-`)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti