torstai 4. heinäkuuta 2013

Myslisämpylät



pellillinen
  • 400 g vehnä- tai sämpyläjauhoja
  • 100 g mysliä
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 300 g kylmää vettä
Pinnalle:
  • vettä
  • mysliä

1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä. 
    Taikina saa jäädä löysäksi.
2. Siirrä taikina toiseen kulhoon ja
    anna taikinan kohota jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Alusta kohonnut taikina ja leivo sämpylöiksi.
4. Kastele sämpylät ensin kädenlämpöisessä vedessä ja
    sen jälkeen myslissä.
5. Anna sämpylöiden nousta pellillä puolisen tuntia ennen paistamista.
6. Paista uunissa 225 asteessa 15- 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti