keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Täytetyt munakoisoveneet



kahdelle

  • 2 munakoisoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1/2 chilipalko
  • 130 g punasipulia puolikkaina
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl juustokuminaa
  • 20 g oliiviöljyä
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • 1 tl oreganoa
  • n. 200 g kypsiä valutettuja kidneypapuja
  • 50 g tomaattipureeta
  • 1 tl agave- siirappia
Päälle:
  • 60 g mantelitahnaa
  • 1/4 nippu timjamia
1. Halkaise munakoisot ja koverra sisus (ota talteen)
    niin että kuoren vahvuudeksi jää 0,5 cm.
2. Voitele kuoren sisäpuolet oliivöljyllä ja suolaa kevyesti.
3. Levitä munakoisot leivinpaperin päälle ja
    paista 230 asteisessa uunissa n. 18 min tai
    kunnes ovat saaneet väriä.
4. Poista chilistä siemenet.
5. Lisää chili, punasipuli, valkosipulin kynsi, juustokumina ja oliiviöljy
    kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
6. Lisää munakoisojen sisus, aurinkokuivatut tomaatit ja
    oregano kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 4-5.
7. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
8. Levitä täyte esipaistettujen munakoisojen päälle.
9. Paista uunissa 230 asteessa vielä 8 min tai
    kunnes ovat saaneet kauniin värin.
10. Sekoita mantelitahnaan vähän vettä ja mausta timjamilla.
11. Levitä kastiketta päälle ja koristele tuoretimjamilla.

Miten voikaan saada näin hyvää ja ilman juustoa!
Niin täyttävää, että puolet riitti kahdelle.

Vinkki:
Täytteeseen voit lisätä maissia ja paprikaa. Tekee munakoisoveneistä erityisen rapsakkaa syötävää ;-)

Alkuperäinen ohje Vegan for fit, Die Attila Hildmann 30- Tage- Challange- kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti