tiistai 22. lokakuuta 2013

Aurinkoinen kurpitsarisotto


  • 50 g parmesaanijuustoa paloina
  • 90 g sipulia puolikkaina
  • 30 oliiviöljyä
  • 300 g kurpitsaa reiluina paloina
  • 200 g amborio- riisiä
  • 1 rkl silputtua tuoretta salviaa
  • 600 g kuumaa kasvislientä

1. Lisää parmesaanin palat kulhoon.
    Aseta aika 4-5 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää sipulin puolikkaat.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
4. Kuori ja poista kurpitsasta hedelmäliha. 
    Pilko loppu reiluiksi paloiksi ja lisää kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 4.
5. Lisää riisi.
    Aseta aika 3 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
6. Lisää salviasilppu ja kuuma kasvisliemi.
    (Halutessasi voit laittaa kurpitsakuutiota myös Varoman koriin. 
    Aseta kori kulhon päälle.)
    Aseta aika 20 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita.
7. Lisää pinnalle parmesaania (ja koristele kurpitsakuutioilla.)

Tämä syksy on ollut yllätyksellinen, olen löytänyt kurpitsan. Lapsuudesta jäänyt etikkakurpitsatrauma on nyt eliminoitu ;-)
Tässä risotossa käytin Muskat-kurpitsaa.
Kurpitsan maku on mieto ja salvia antaa kivan säväyksen muuten lempeän makuiseen risottoon. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Voisin kuvitella, että perheen pienimmille aurinkoinen kurpitsarisotto olisi mitä mahtavinta herkkua! Meillä maistui isommillekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti