sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Italialainen lihapata



6-8 annosta

  • 150 g sipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 30 g öljyä
  • 700 g karjalanpaistilihaa
  • 25 g tomaattipureeta
  • 250 g vettä
  • 800 g säilyketomaatteja, tomaatteja paloina
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl silputtua rosmariinia
  • 250 g munakoisoa 1.5x 1.5 cm:n paloina
  • 1000 g gnoccheja
  • basilikan lehteä

1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy ja karjalanpaistilihan palat.
    Aseta aika 3 min / Varoma / suunnan vaihto/ nopeus 1.
3. Lisää tomaattipuree, vesi, tomaatit ja mausteet.
    Aseta aika 45 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
4. Lisää munakoison palat kulhoon, sekoita lastalla.
5. Lisää gnoocchit Varoman koriin ja aseta kulhon päälle.
    Aseta aika 10 min / Varoma / suunnan vaihto/ nopeus 1.
6. Yhdistä lihapata ja gnocchit. 
7. Mausta basilkasilpulla.

Alkuperäinen ohje Thermomix Einfach lecker- kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti