tiistai 5. marraskuuta 2013

Sämpylät



n. 16 kpl
  • 100 g vehnä- tai spelttijyviä
  • 400 g jauhoja*
  • 1- 1.5 tl suolaa
  • 1 pala hiivaa
  • 40 g öljyä
  • 220- 250 g kädenlämpöistä vettä 
  • 5-10 g hunajaa 
Pinnalle:
  • haaleaa vettä
  • kaurahiutaleita, auringonkukan-, unikon-, pellavansiemeniä...
1. Mittaa jyvät kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 10.
2. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 3 min / tähkä/ sulje kansi.
3. Alusta taikina ja pyöräytä sämpylöiksi.
4. Kastele sämpylät ensin kädenlämpöiseen veteen ja
    dippaa sen jälkeen sesam-auringonkukansiemen-
    kaurahiutaleseoksessa.
5. Laita sämpylät kylmään uuniin, säädä lämpö 200 astetta, 
    paista n. 20 min.


*Voit käytää sämpylä-, hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Tiedoksi
Mikäli et jauha jyviä, aloita kohdasta 2, lisää kaikki aineet kulhoon. Käytä siinä tapauksessa 500 g jauhoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti