maanantai 4. marraskuuta 2013

Värikäs lihapata



7-8 annosta

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 400 g sipulia puolikkaina
  • 40 g öljyä
  • 800 g karjalanpaistilihaa
  • 1 tl sokeria
  • 350 g tomaattisosetta
  • 250 g vettä tai punaviiniä
  • 1 tl sitruunan mehua
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 tl kuminaa
  • 1 rkl meiramia
  • 3-5 laakerinlehteä
  • 5 katajanmarjaa
  • 400 g punaista ja keltaista paprikaa suikaleina 
1. Lisää valkosipulin kynnet ja sipuli kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.  
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1, 
    kuullota ilman mittalasia.
3. Lisää liha kulhoon.
    Aseta aika 6 min / Varoma / suunnan vaihto/ sekoita, 
    mureuta ilman mittalasia.
4. Lisää sokeri, tomattisose, neste, sitruunan mehu ja mausteet.
    Aseta aika 30 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
5. Aseta paprikasuikaleet Varoma koriin ja pane kulhon päälle.
    Aseta aika 15 min / Varoma /sekoita.
    Tarkista lihan kypsyys ennen paprikasuikaleiden lisäämistä kulhoon.
6. Lisää paprikasuikaleet kulhoon.
    Aseta aika 1 min / 90 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.

Lihapadasta tulee todella murea ja maukas keitettyjen perunoiden tai pastan kaveriksi.


Olen kokeillut huoneenlämpöisistä ja suoraan jääkaapista otetuilla lihapaloilla- lopputulos on ollut yhtä murea.






    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti