keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Fenkoli- bataatti- vuohenjuustopizza



Pohja:
  • 350 g spelttitäysjyväjauhoja
  • 200 g kädenlämpöistä vettä
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 25 g oliiviöljyä
  • suolaa
Pohja:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 2 min / sulje kansi / tähkä.
2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa
    tomaattikastikkeen teon ajan.

Tomaattisose:
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10 g öljyä
  • 200 g tomaattimurskaa
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • pippuria
  • paprikajauhetta
  • pizzamaustetta tai oreganoa, timjamia ja meiramia
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynsi kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta / nopeus 1.

Täyte:
  • 1/2 pientä fenkolia
  • 1 pieni bataattia
  • 50 g vuohenjuustoa
1. Leivo taikinasta pizzapohja.
2. Levitä tomaattisose pohjan päälle.
3. Siivuta fenkoli ja bataatti ohuiksi viipaleiksi ja levitä pohjan päälle.
4. Murenna päälle vuohenjuustoa.
5. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 min.

Alkuperäinen ohje Vegetarisch basisch gut- kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti