keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Artisokka- mozzarella- basilikapizza


Pohja:
  • 350 g spelttitäysjyväjauhoja
  • 200 g kädenlämpöistä vettä
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 25 g oliiviöljyä
  • suolaa
Pohja:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 2 min / sulje kansi / tähkä.
2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa
    tomaattikastikkeen teon ajan.

Tomaattisose:
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10 g öljyä
  • 200 g tomaattimurskaa
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • pippuria
  • paprikajauhetta
  • pizzamaustetta tai oreganoa, timjamia ja meiramia
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynsi kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta / nopeus 1.

1. Artisokka- mozzarella- basilikapizzat
  • artisokan sydämiä purkista 
  • 8 basilikan lehteä
  • 80 g mozzarellaa
1. Leivo taikinasta pizzapohja.
2. Levitä tomaattisose pohjan päälle.
3. Siivuta artisokan sydämet ja levitä pohjan päälle.
4. Murenna päälle mozzarellaa ja ripottele päälle basilikasilppua.
5. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 min.

Alkuperäinen ohje Vegetarisch basisch gut- kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti