ainakin kuudelle
Garam- Masala-mausteseos:
- 1 rkl kokonaisia mustapippureita
- 1 rkl kokonaisia koriantereita
- 1 rkl kuminan siemeniä
- 1/2 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl neilikkaa
- 2 1/2 rkl jauhettua kardemummaa
- 2 rkl currya
Currykana:
- 800 g maustamatonta broilerin rintafileetä n. 3x3 cm kokoisina paloina
- suolaa
- maustepippuria
- 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä pieninä paloina
- 1 sipuli puolikkaina
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 pieni kuivattu chili murskattuna
- 10 g ruokaöljyä
- 400 g kookosmaitoa
- 400 g paseerattuja tomaatteja
- 1 tl suolaa
- 1 rkl palmu- tai fariinisokeria
- 2 rkl garam masala- mausteseosta
- cashew- pähkinöitä
- 1 ruukku tuoretta korianteria/ persiljaa hienonnettuna
Garam- Masala- mausteseos:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 40 s / nopeus 10.
2. Siirrä toiseen astiaan.
Currykana:
1. Pilko kana 3x 3 cm:n paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Anna hetki maustua erillisessä astiassa.
2. Lisää inkiväärin palat kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 8.
3. Lisää sipulin puolikkaat, valkosipulin kynnet, chili, kurkuma,
paprikajauhe, kuivattu chilli ja öljy kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
Laske lastalla massaa alas reunoilta.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää kookosmaito, paseeratut tomaatit, suola, sokeri ja
garam masala mausteseos* kulhoon.
Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 1.
5. Lisää kananpalat kulhoon.
Aseta aika 8 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
Tarkista kypsyys. Lisää tarvittaessa aikaa.
6. Ripottele päälle cashew- pähkinöitä ja hienonnettu korianteri.
Tarjoile lisäksi kokonaisilla kardemummilla maustettua riisiä ja luonnonjugurttia.
Siis kerrassaan yksinkertaista ja ihanaa intialaista. Meidän miehiltä täydet pisteet :-`)
*Säästä mausteseosta ilmatiiviissä astiassa seuraavaan kertaan.
Alkuperäinen ohje www.hs.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti