sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Parsakaalipasta


4- 5 annosta

  • 1500 g vettä
  • suolaa
  • 300 g täysjyväpastaa*
  • 1 parsakaali nuppuina

  • 1 punasipuli puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl kuivattua chilliä
  • 2 tl currya
  • 10 g öljyä
  • 250 g kaurapohjaista-/ soija- / kookoskermaa 
  • 2 tl agaven siirappia/ hunajaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 150 g kypsiä kikherneitä
  • 1/2 dl hienonnettua basilikaa

1. Lisää vesi ja suola kulhoon.
    Aseta aika 6 min / Varoma/ nopeus 1.
2. Pilko ja lisää parsakaalin nuput Varoman koriin.
3. Lisää pasta kulhoon.
    Aseta Varoman kori kulhon päälle.
    Aseta aika kts. aika pastapussin kyljestä/ Varoma/ 
    suunnan vaihto / sekoita.
    Tarkista kypsyys ja jatka tarvittaessa aikaa.
4. Yhdistä pasta ja parsakaali tarjoiluastiaan. Pidä lämpimänä.
5. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat, valkosipulinkynnet, chili, curry ja öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
6. Lisää kaikki muut paitsi basilikasilppu.
    Aseta aika 4 min / 100 astetta/ suunnan vaihto/ sekoita.
7. Sekoita kastike pastaparsakaalin päälle.
8. Mausta basilikalla.

* Mikäli haluat tehdä vegaaniruuan, käytä kanamunatonta pastaa.

Alkuperäinen ohje ruokala.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti