keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Yrttipolenta vihanneksilla


4 annosta

Polenta:
  • 30 g parmesaanijuustoa paloina*
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sipuli puolikkaina
  • 10 g öljyä
  • 1000 g vettä
  • kasvisliemijauhetta
  • 250 g polentaa
  • 2 rkl yrttejä esim. ruohosipuli, basilika, persilja...
  • ripaus muskottipähkinää
Vihannekset:
  • 1000 g vettä
  •  kesäkurpitsa viipaleina
  • 1 punainen paprika paloina
  • 1 keltainen paprika paloina
  • herkkusieniä viipaleina
  • tomaattia kuutioina
  • kevätsipuliviipaleita
  • (suolaa)
  • tuoreyrttejä
Polenta:

1. Lisää parmesaanijuuston palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 6. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää valkosipulin kynsi ja sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää vesi, kasvisliemijauhe, ja polenta.
   Aseta aika 9 min / 100 astetta / nopeus 2.5.
5. Lisää sekaan parmesaanijuustorouhe, yrtit ja muskottipähkinä.
    Aseta aika 20 s / nopeus 3.
6. Kaada polenta tarjoiluastiaan.
    Anna vetäytyä vihannesten hyöryttämisen ajan ja pidä lämpimänä.

Vihannekset:

1. Lisää kulhoon vesi.
2. Lisää vihannekset Varoman koriin ja aseta kulhon päälle.
    Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 1.
3. Ripottele päälle suolaa ja tuoreyrttejä.
4. Tarjoile polentan kanssa.

Buon Appetito!

Vinkki
* Voit jättää aivan hyvin parmesaanijuuston pois, jolloin saat kevyemmän ja vegaaniversion.
Tai voit kuorruttaa polentan esim. brie, gorgonzola- juustoilla ja näin saat tuhdin uuniruuan.
Kuorruta polentaa uunivuuassa 180 asteessa puolisen tuntia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti