4 annosta
Polenta:
- 30 g parmesaanijuustoa paloina*
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 sipuli puolikkaina
- 10 g öljyä
- 1000 g vettä
- kasvisliemijauhetta
- 250 g polentaa
- 2 rkl yrttejä esim. ruohosipuli, basilika, persilja...
- ripaus muskottipähkinää
- 1000 g vettä
- kesäkurpitsa viipaleina
- 1 punainen paprika paloina
- 1 keltainen paprika paloina
- herkkusieniä viipaleina
- tomaattia kuutioina
- kevätsipuliviipaleita
- (suolaa)
- tuoreyrttejä
Polenta:
1. Lisää parmesaanijuuston palat kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 6. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää valkosipulin kynsi ja sipulin puolikkaat kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää vesi, kasvisliemijauhe, ja polenta.
Aseta aika 9 min / 100 astetta / nopeus 2.5.
5. Lisää sekaan parmesaanijuustorouhe, yrtit ja muskottipähkinä.
Aseta aika 20 s / nopeus 3.
6. Kaada polenta tarjoiluastiaan.
Anna vetäytyä vihannesten hyöryttämisen ajan ja pidä lämpimänä.
Anna vetäytyä vihannesten hyöryttämisen ajan ja pidä lämpimänä.
Vihannekset:
1. Lisää kulhoon vesi.
2. Lisää vihannekset Varoman koriin ja aseta kulhon päälle.
Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 1.
3. Ripottele päälle suolaa ja tuoreyrttejä.
4. Tarjoile polentan kanssa.
Buon Appetito!
Buon Appetito!
Vinkki
* Voit jättää aivan hyvin parmesaanijuuston pois, jolloin saat kevyemmän ja vegaaniversion.
Tai voit kuorruttaa polentan esim. brie, gorgonzola- juustoilla ja näin saat tuhdin uuniruuan.
Kuorruta polentaa uunivuuassa 180 asteessa puolisen tuntia.
* Voit jättää aivan hyvin parmesaanijuuston pois, jolloin saat kevyemmän ja vegaaniversion.
Tai voit kuorruttaa polentan esim. brie, gorgonzola- juustoilla ja näin saat tuhdin uuniruuan.
Kuorruta polentaa uunivuuassa 180 asteessa puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti