torstai 24. huhtikuuta 2014

Voikukkasiirappi


n. 1.5 litraa
  • kulhollinen voikukan kukkia
  • kylmää vettä
  • 2 luomusitruunaa viipaleina
  • 1000 g sokeria*

1. Kerää voikukat mielellään keskipäivän aikaan.
    Kukkia ei tarvitse pestä.
    Lisää kukat (ilman varsia) kulhoon.
2. Lisää kylmää vettä max- viivaan asti.
    Aseta aika 15 min / Varoma/ nopeus 1, 
    pidä mittakuppi päällä.
3. Lisää sitruunaviipaleet.
    Aseta aika 60 min / 100 astetta / nopeus 1, ilman mittakuppia.
    Lisää aika uudelleen 60 min / 100 astetta / nopeus 1, 
    ilman mittakuppia.
4. Anna liemen jäähtyä.
5. Siivilöi, ota liemi talteen.
6. Lisää sokeri.
    Aseta aika 10 s / nopeus 3.
    Aseta aika 60 min / Varoma / sekoita, ilman mittakuppia.
    Toista.
    Lisää aikaa niin usein, että liemi on tarpeeksi siirappimaista.
7. Kaada siirappi puhtaisiin pulloihin, sulje huolellisesti.
8. Siirappi säilyy jääkaapissa avaamattomana jopa 2 vuotta.

Voikukkasiirappi maistuu lettujen, vohveleiden tai paahtoleivän päällä. Suosittelen myös kokeilemaan vaikkapa kaurapuuron, viilin tai jugurtin kanssa. Erityisen hyvää on myös juustojen kaverina.
Tämän voikukkasiirapin myötä nousi silmissäni voikukat arvoon arvaamattomaan ;-)
Mitään tämän osuvampaa kesätuliaista saa varmasti hakea!

*Itse käytin valkaisematonta sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti