n. 1.5 litraa
- kulhollinen voikukan kukkia
- kylmää vettä
- 2 luomusitruunaa viipaleina
- 1000 g sokeria*
1. Kerää voikukat mielellään keskipäivän aikaan.
Kukkia ei tarvitse pestä.
Lisää kukat (ilman varsia) kulhoon.
2. Lisää kylmää vettä max- viivaan asti.
Aseta aika 15 min / Varoma/ nopeus 1,
pidä mittakuppi päällä.
pidä mittakuppi päällä.
3. Lisää sitruunaviipaleet.
Aseta aika 60 min / 100 astetta / nopeus 1, ilman mittakuppia.
Lisää aika uudelleen 60 min / 100 astetta / nopeus 1,
ilman mittakuppia.
ilman mittakuppia.
4. Anna liemen jäähtyä.
5. Siivilöi, ota liemi talteen.
6. Lisää sokeri.
Aseta aika 10 s / nopeus 3.
Aseta aika 60 min / Varoma / sekoita, ilman mittakuppia.
Toista.
Lisää aikaa niin usein, että liemi on tarpeeksi siirappimaista.
7. Kaada siirappi puhtaisiin pulloihin, sulje huolellisesti.
8. Siirappi säilyy jääkaapissa avaamattomana jopa 2 vuotta.
Voikukkasiirappi maistuu lettujen, vohveleiden tai paahtoleivän päällä. Suosittelen myös kokeilemaan vaikkapa kaurapuuron, viilin tai jugurtin kanssa. Erityisen hyvää on myös juustojen kaverina.
Tämän voikukkasiirapin myötä nousi silmissäni voikukat arvoon arvaamattomaan ;-)
Mitään tämän osuvampaa kesätuliaista saa varmasti hakea!
7. Kaada siirappi puhtaisiin pulloihin, sulje huolellisesti.
8. Siirappi säilyy jääkaapissa avaamattomana jopa 2 vuotta.
Voikukkasiirappi maistuu lettujen, vohveleiden tai paahtoleivän päällä. Suosittelen myös kokeilemaan vaikkapa kaurapuuron, viilin tai jugurtin kanssa. Erityisen hyvää on myös juustojen kaverina.
Tämän voikukkasiirapin myötä nousi silmissäni voikukat arvoon arvaamattomaan ;-)
Mitään tämän osuvampaa kesätuliaista saa varmasti hakea!
*Itse käytin valkaisematonta sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti