tiistai 3. kesäkuuta 2014

Bulguri-linssisalaatti



kuudelle

  • 1000 g vettä
  • (1 kasvisliemikuutio)
  • 150 g punaisia linssejä
  • 150 g bulguria
  • 20 g persiljaa
  • 2 salottisipulia/ 1 punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 300 g paprikaa reiluina paloina
  • 300 g tomaattia neljännespaloina
  • (20 g oliiviöljyä)
  • 100 g ajvar- paprikamausteseosta
  • 500 g tomaattipureeta
  • 60 g sitruunamehua
  • suolaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 50 g kevätsipulirenkaita

1. Lisää vesi ja liemikuutio kulhoon.
2. Mittaa lävikköön linssi ja bulguri.
    Aseta aika 21 min / 100 astetta / nopeus 1. 
    Siirrä tarjoiluastiaan jäähtymään.
3. Tyhjennä kulho.
4. Lisää persilja, salottisipulit ja valkosipulinkynsi.
    Aseta aika 4 s / nopeus 8.
5. Lisää paprikan ja tomaatin palat.
    Aseta aika 5 s / nopeus 4, lastaa apuna käyttäen.
6. Lisää kaikki muut aineet paitsi sipulirenkaat.
    Aseta aika 5 s / suunnan vaihto / nopeus 3.
7. Yhdistä kasvisseos bulgurilinssien päälle.
8. Lisää sipulirenkaat ja sekoita.
9. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Alkuperäinen ohje Thermomix Finessen 3/2014- lehtisestä.

Kopioin tietoa bulgurista Gogreen- sivuilta.
Bulguria voit käyttää vaihtoehtona pastalle, riisille tai perunoille. Se sopii hyvin salaatin sekaan.
Bulguria voit käyttää myös pihveissä ja kasvisruoan lisänä.
Keitettäessä veteen kannattaa laittaa mukaan puristettua appelsiinmehua, mausteita tai lientä, josta bulguri saa hyvän lisämaun.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti