keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kvinoasalaatti


kuudelle

  • 250 g kvinoaa
  • 700 g vettä
  • (1 kasvisliemikuutio)
  • 450 g kesäkurpitsaa paloina
  • 300 g porkkanaa paloina
Kastike:
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 30 g tuoreita yrttejä esim. basilika ja persilja
  • 40 g sitruunamehua
  • 20 g etikkaa
  • (50 g oliiviöljyä)
  • suolaa
  • pippuria
  • pari ripausta sokeria
1. Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä useampaan kertaan,
    jotta saat kvinoasta kitkeryyden pois.
2. Lisää vesi, liemikuutio ja pesty kvinoa kulhoon.
   Aseta aika 22 min / 90 astetta/ suunnan vaihto/ sekoita.
3. Kaada kvinoa tiiviiseen siivilään ja valuta.
4. Kaada kvinoa reiluun salaattikulhoon.
5. Lisää kesäkurpitsan ja porkkanan palat kulhoon.
    Aseta aika 5 s /suunnan vaihto/  nopeus 4.5, 
    lastaa apuna käyttäen.
6. Yhdistä kasvisseos ja kvinoa, sekoita.

Kastike:

1. Lisää valkosipulinkynsi ja yrtit kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 8.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 5 s / nopeus 4.
3. Kaada salatin päälle, sekoita ja anna maustua
    vähintään tunti jääkaapissa.

Alkuperäistä Thermomix Finessen 3/2014- lehtisen ohjetta mukaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti