kuudelle
- 250 g kvinoaa
- 700 g vettä
- (1 kasvisliemikuutio)
- 450 g kesäkurpitsaa paloina
- 300 g porkkanaa paloina
Kastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 30 g tuoreita yrttejä esim. basilika ja persilja
- 40 g sitruunamehua
- 20 g etikkaa
- (50 g oliiviöljyä)
- suolaa
- pippuria
- pari ripausta sokeria
1. Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä useampaan kertaan,
jotta saat kvinoasta kitkeryyden pois.
jotta saat kvinoasta kitkeryyden pois.
2. Lisää vesi, liemikuutio ja pesty kvinoa kulhoon.
Aseta aika 22 min / 90 astetta/ suunnan vaihto/ sekoita.
3. Kaada kvinoa tiiviiseen siivilään ja valuta.
4. Kaada kvinoa reiluun salaattikulhoon.
5. Lisää kesäkurpitsan ja porkkanan palat kulhoon.
Aseta aika 5 s /suunnan vaihto/ nopeus 4.5,
lastaa apuna käyttäen.
lastaa apuna käyttäen.
6. Yhdistä kasvisseos ja kvinoa, sekoita.
Kastike:
1. Lisää valkosipulinkynsi ja yrtit kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 8.
2. Lisää loput aineet.
Aseta aika 5 s / nopeus 4.
3. Kaada salatin päälle, sekoita ja anna maustua
vähintään tunti jääkaapissa.
vähintään tunti jääkaapissa.
Alkuperäistä Thermomix Finessen 3/2014- lehtisen ohjetta mukaillen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti