keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Spagetti alla carbonara

kuudelle
  • 50 g parmesan-juustoa
  • 1500 g vettä
  • 2 tl suolaa
  • loraus oliiviöljyä
  • 300g spagettia (voit korvata puolet täysjyväspagetilla)
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl ruoka- tai kaurakermaa
  • 150- 170 g pekonia tai kinkun paloja
  • 2 munaa
  • pippuria myllystä
  • persiljaa
1. Mittaa juusto kulhoon.  
    Aseta aika 4-5 s / nopeus 8.
    Siirrä raaste toiseen astiaan.
2. Mittaa vesi kulhoon.
    Aseta aika n. 10 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Lisää oliiviöljy, suola.  
    Aseta aika 8-10 min /100 astetta / nopeus 1 ja
    valuta spagetti kannen aukosta pikkuhiljaa veteen.
4. Kaada spagetti lävikköön.
5. Lisää valkosipuli kulhoon.  
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
6. Lisää oliiviöljy ja pekonin palat.
    Aseta aika 2 min / 100 astetta / nopeus 1.
7. Mittaa kaurakerma ja kananmunat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / suunnan vaihto/ nopeus 3.
8.  Kaada spagetti kulhoon.
    Aseta aika 2 min / 90 astetta/ suunnan vaihto/ sekoita.
9. Rouhi reilusti mustapippuria myllystä, ripottele päälle persiljasilppua ja parmesanjuustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti