torstai 23. kesäkuuta 2011

Pinaattikeitto

kuudelle
  • 40 g voita
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 9-10 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 150 g pakastepinaattia* paloina (voi olla jäisiä) tai nokkosta
  • 1/2 -1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1/2 tl muskottipähkinää
1. Mittaa voi, vehnäjauhot, maito ja pinaatti kulhoon.  
    Aseta aika 14 min / 100 astetta/ nopeus 4.
2. Mausta suolalla, sokerilla ja muskottipähkinällä.  
    Aseta aika  2 min / 100 astetta / nopeus 3.
3. Mikäli haluat todella samettista keittoa.
    Aseta aika 10- 15 s / nopeus 6.

Tarjoa keitettyjen kananmunien kanssa kts. ohje tunnisteella perusresptit- yleinen.

*Mikäli käytät tuorepinaattia, keitä runsaassa vedessä pinaatin nitriitit pois.
Lisää valutetut pinaatin lehdet kulhoon. Jatka kuten ohjeessa.

*Mikäli käytät täysin jäisiä pinaatin paloja, aloita nopeudella 2 ja
lisää pinaatin sulattua nopeuteen 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti