perjantai 10. kesäkuuta 2011

Paholaisen hillo

  • 400 g tomaatteja tai kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
  • 200 g punaisia paprikoita
  • 2-3 punaista chiliä paloina
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1/4 dl etikkaa
  • 1/2 pkt hillosokeria
1. Laita valkosipulit kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää puolikkaat tomaatit, paprikan puolikkaat, chilin palat ja hienonna,  
    Aseta aika 4 s / nopeus 4- 5 lastaa apuna käyttäen.
3. Lisää mausteet ja sokeri.
    Aseta aika 12 min / 100 astetta/ nopeus 2.
4. Jäähdytä hetki ja tölkitä kuumennettuihin* lasitölkkeihin ja
    sulje kannet kunnolla. Säilytä viileässä.

Maistuu erityisen hyvältä grillattujen liha- ja makkararuokien  ja vuohenjuuston kanssa.

* Kuumenna tölkit 100 asteisessa uunissa
hillon jäähtymisen aikana. Laita tölkit
pellille silikonisen leivinalustan päällä uuniin.
Ja kiehauta kannet vesikattilassa.

Hillo hyytyy vuorokauden kuluessa.
Alkuperäinen ohje Dansukkerin sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti