perjantai 10. kesäkuuta 2011

Porkkana-perunamuhennos



Annoksia 6
  • 1000 g jauhoisia perunoita paloina (korvaa osa perunoista kolmella isolla porkkanalla)
  • 280 g vettä
  • 1 tl suolaa
  • 30 g voita
  • muskottipähkinää
  • 100- 120 g maitoa
1. Lisää perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää perunan- ja porkkanan palat, vesi ja  suola kulhoon.  
    Aseta aika n. 23 min /100 astetta/nopeus 1.
3. Lisää lopuksi  voi, maito ja muskottipähkinä.  
    Aseta aika 2 min  / nopeus 1.

Muhennosta voit värittää porkkana sijaan esim. pinaatilla, kyssäkaalilla, lantulla, sellerillä, parsakaalilla...
Välimerellisen version saat lisäämällä suolan, voin ja muskottipähkinän sijaan
20 g oliiviöljyä ja 30 g parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti