keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kermainen perunasalaatti lämminsavulohen kera


Viidelle
Marinadi:
  • pari kevätsipulia varsineen viipaleina
  • puolen sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • pari pyöräytystä mustapippurimyllystä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl valkoetikkakastiketta
1. Mittaa kaikki muut aineet paitsi sipuli kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 8.
2. Kaada marinadikastike viipaloitujen sipulien päälle ja
    anna pehmentyä tiiviissä astiassa jääkaappiin.

Kanamunien ja perunoiden keitto:
  • 4 kananmunaa
  • 500 g vettä
  • 700-800 g varhaisperunoita lohkoina
  • 750 g vettä
    1. Mittaa 500 g vettä kulhoon, lisää kananmunat lävikköön ja aseta mittalasi kulhon päälle.
        Aseta aika 14 min / Varoma/ nopeus 1.
    2. Jäähdytä munat ja lohko.
    3. Mittaa 750 g vettä kulhoon ja lisää pestyt perunat lävikköön.
        Aseta aika n. 30 min / Varoma / nopeus 1.

    Kastike:
    • 100 g ruoanvalmistuskermaa kaurasta
    • 1 tl kuivattua tilliä
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/2 tl Dijon sinappia
    • 60 g smetanaa
    • pala lämminsavulohta
    • vihreitä oliiveja, pieniä maustekurkkuja tai kapriksia
      1. Mittaa kerma kulhoon, lisää mausteet.  
          Aseta aika 5 min/ 100 astetta/ nopeus 3.
      2. Keitä kermaa kokoon ilman mittalasia.
      3. Sekoita jäähtyneeseen kastikkeeseen smetana.  
          Aseta aika 3 s / nopeus 3.
      4. Pyörittele kastike perunoiden joukkoon.
      5. Aseta tarjoiluastiaan perunat, kananmunan lohkot, marinoitu sipuli ja lohi.
      6. Päälle oliivit, maustekurkut ja/tai kaprikset.
          Tarjoa tämä kesäiltana raikkaan salaatin kera!

      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti