Viidelle
Marinadi:- pari kevätsipulia varsineen viipaleina
- puolen sitruunan mehu
- 1/2 tl suolaa
- pari pyöräytystä mustapippurimyllystä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl valkoetikkakastiketta
1. Mittaa kaikki muut aineet paitsi sipuli kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 8.
2. Kaada marinadikastike viipaloitujen sipulien päälle ja
anna pehmentyä tiiviissä astiassa jääkaappiin.
Kanamunien ja perunoiden keitto:
Aseta aika 3 s / nopeus 8.
2. Kaada marinadikastike viipaloitujen sipulien päälle ja
anna pehmentyä tiiviissä astiassa jääkaappiin.
Kanamunien ja perunoiden keitto:
- 4 kananmunaa
- 500 g vettä
- 700-800 g varhaisperunoita lohkoina
- 750 g vettä
Aseta aika 14 min / Varoma/ nopeus 1.
2. Jäähdytä munat ja lohko.
3. Mittaa 750 g vettä kulhoon ja lisää pestyt perunat lävikköön.
Aseta aika n. 30 min / Varoma / nopeus 1.
Aseta aika n. 30 min / Varoma / nopeus 1.
Kastike:
- 100 g ruoanvalmistuskermaa kaurasta
- 1 tl kuivattua tilliä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl Dijon sinappia
- 60 g smetanaa
- pala lämminsavulohta
- vihreitä oliiveja, pieniä maustekurkkuja tai kapriksia
1. Mittaa kerma kulhoon, lisää mausteet.
Aseta aika 5 min/ 100 astetta/ nopeus 3.
Aseta aika 5 min/ 100 astetta/ nopeus 3.
2. Keitä kermaa kokoon ilman mittalasia.
3. Sekoita jäähtyneeseen kastikkeeseen smetana.
Aseta aika 3 s / nopeus 3.
Aseta aika 3 s / nopeus 3.
4. Pyörittele kastike perunoiden joukkoon.
5. Aseta tarjoiluastiaan perunat, kananmunan lohkot, marinoitu sipuli ja lohi.
6. Päälle oliivit, maustekurkut ja/tai kaprikset.
Tarjoa tämä kesäiltana raikkaan salaatin kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti