tiistai 7. kesäkuuta 2011

Tomaattikeitto



Kuudelle

  • 1 sipuli
  • 1- 2 valkosipulin kynttä
  • 15 g voita tai öljyä
  • 1000 g tomaatteja tai -murskaa
  • 1 rkl yrttisekoitusta (basilika, oregano, timjami)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl ruokakermaa /Creme fraicea
  • pari rouhaisua mustapippurimyllystä
  • tuoretta basilikaa ja persiljaa

1. Lisää kuoritut valkosipulin kynnet  ja sipulin puolikkaat kulhoon.  
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää voi, kuullota sipulit.  
    Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 2.
3. Lisää tomaatin puolikkaat, yrttisekoitus ja mausteet.  
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta/ nopeus 2.
4. Lisää kerma tai creme fraice ja tuoreet yrtit.
5. Laita mittalasi paikoilleen ja pidä se soseutuksen aikana kuuman keiton roiskumisen estämiseksi. 
    Aseta aika 30 s / nopeus 8.
6. Kuumenna ennen tarjoilua esim. 2 min / 90 astetta/ nopeus 2.

Tarjoa keitto kuumana alkupalana patongin kanssa.
Kevyenä ruokana esim. vuohenjuustolla tai mozzarella ryhdistettynä.



Sokerina pohjalla

Vaihtelua keittoon saat käyttämällä kookos& lime ruokakermaa ja
ripottamalla keiton pinnalle kookoshiutaleita.

Tämä resepti on gluteeniton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti