Kuudelle
- 1 sipuli
- 1- 2 valkosipulin kynttä
- 15 g voita tai öljyä
- 1000 g tomaatteja tai -murskaa
- 1 rkl yrttisekoitusta (basilika, oregano, timjami)
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 dl ruokakermaa /Creme fraicea
- pari rouhaisua mustapippurimyllystä
- tuoretta basilikaa ja persiljaa
1. Lisää kuoritut valkosipulin kynnet ja sipulin puolikkaat kulhoon.
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää voi, kuullota sipulit.
Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 2.
3. Lisää tomaatin puolikkaat, yrttisekoitus ja mausteet.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
Aseta aika 10 min / 100 astetta/ nopeus 2.
4. Lisää kerma tai creme fraice ja tuoreet yrtit.
5. Laita mittalasi paikoilleen ja pidä se soseutuksen aikana kuuman keiton roiskumisen estämiseksi.
Aseta aika 30 s / nopeus 8.
6. Kuumenna ennen tarjoilua esim. 2 min / 90 astetta/ nopeus 2.
Tarjoa keitto kuumana alkupalana patongin kanssa.
Kevyenä ruokana esim. vuohenjuustolla tai mozzarella ryhdistettynä.
Sokerina pohjalla
Vaihtelua keittoon saat käyttämällä kookos& lime ruokakermaa ja
ripottamalla keiton pinnalle kookoshiutaleita.
Tämä resepti on gluteeniton.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti