sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Tiikerikakku



1 kakku halkaisjaltaan 22-24 cm
  • 300 g pehmeää voita tai margariinia paloina
  • 270 g sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (rommiaromia)
  • ripaus suolaa
  • 5 kananmunaa
  • 370 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 70 g maitoa
  • 20g tummaa kaakaojauhetta
1. Miittaa voi kulhoon.  
    Aseta aika 1 min / nopeus 5.
2. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola.  
    Aseta aika 45 s /nopeus 5.
3. Lisää kananmunat yksitellen.  
    Aseta aika n. 15 s / nopeus 5.
4. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja 40 g maitoa.  
    Aseta aika 20 s / nopeus 5. Auta lastalla.
5. Kaada 2/3 taikinasta voideltuun kakkuvuokaan.
6. Lisää kaakaojauhe ja 30 g maitoa kulhossa olevaan lopputaikinaan.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
7. Poista kansi ja auta lastalla taikinaa alas kulhon reunoilta.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
8. Kaada tumma taikina kakkuvuokaan. Sekoita kerroksia haarukalla.
    Paista uunissa 180 asteessa n. 50 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti