maanantai 15. elokuuta 2011

Feta- vihannekset riisillä ja tomaattikastikkeella

kuudelle
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
Vihanneksia esim.
  • 1 kyssäkaali suikaleina
  • 2 porkkanaa kuutioina
  • 1 kesäkurpitsa kuutioina
  • 1 kukkakaalin ruusukkeita 
  • 1 parsakaalin ruusukkeita
  • 150 g feta-juustoa
  • 2 rkl yrttejä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 500 g vettä
  • liha- tai kasviliemikuutio
  • 200 g riisiä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • (4 rkl ranskankermaa)
 Koristeluun:
  • kirsikkatomaatteja
  • yrttejä
    Lisää sipuli ja valkosipuli kulhoon.  
    Aseta aika 4 s / nopeus 5.
    Lisää öljy.  
    Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 2.
    Lisää pilkotut vihannekset ( voit käyttää myös pakastevihanneksia),
    fetajuusto ja yrtit Varoma- koriin. Sekoita kevyesti.
    Mittaa vesi, tomaattipure ja liemikuutio kannuun.
    Lisää riisi lävikköön.
    Aseta lävikkö kannuun ja Varoma-kori kulhon päälle.
    Aseta aika n. 25 min / Varoma/ nopeus 1.
    Siirrä kypsä riisi ja vihannekset sivuun.
    Lisää keitinliemeen vehnäjauhot ja (ranskankerma).
    Aseta aika 2 min / 100 astetta/ nopeus 2.
    Lopuksi aseta aika 10 s / nopeus 8.

    Koristele kirsikkatomaateilla ja ripottele päälle tuoreita yrttejä.
    Vähemmän hiilihydraatteja sisältävän aterian saat,
    kun nautit fetavihannekset raejuuston kanssa ilman riisiä.


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti