keskiviikko 17. elokuuta 2011

Nakkikastike, perunat ja vihannekset

kuudelle


  • 1 l vettä
  • perunoita paloina
  • 600 g nakkeja paloina
  • vihanneksia esim kukka- ja parsa- ja ruusukaalia sopivan kokoisina suupaloina
  • 1 sipuli
  • iso (150 g) porkkana
  • 1 rkl öljyä
  • 8 dl keitinlientä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2- 1 lihaliemikuutio
  • 6 rkl ketsuppia
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sinappia
  • (1 dl kermaa)
  • mustapippuria
  • persiljaa

1. Mittaa vesi kulhoon.  
    Aseta aika 5 min / Varoma / nopeus 1.
2. Lisää perunan palat lävikköön ja Varoma koriin vihannekset.
    Sulje kulho, aseta Varomakori päälle.
    Aseta aika 20- 25 min / Varoma / nopeus 1.
3. Siirrä erilliseen astiaan perunat ja vihannekset, pidä lämpimänä.
    Ota keitinvesi talteen.
4. Laita sipuli ja porkkanan palat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
5. Lisää öljy.  
    Aseta aika 2 min / 100 astetta / nopeus 1.
6. Lisää keitinvesi (lisää tarvittaessa vettä) ja muut aineet paitsi kerma ja persilja.
    Aseta aika 6 min / 100 astetta / nopeus 3.
7. Lisää nakinpalat ja kerma, mausta pippurilla. 
    Aseta aika 2 min / 90 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
8. Koristele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti