- 2 valkosipulin kynttä
- 400 g sipulia puolikkaina
- 40 g öljyä
- 800 g karjalanpaistilihaa
- 1 tl sokeria
- 70 g tomaattipureeta
- 300 g tomaatteja paloina
- 250 g vettä tai punaviiniä
- 1 tl sitruunan mehua
- 3 rkl paprikajauhetta
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1/2 tl kuminaa
- 1 rkl meiramia
- 3 laakerinlehteä
- 2 kokonaista neilikkaa
- 5 katajanmarjaa
- 400 g punaista ja vihreää paprikaa suikaleina
- vettä tarvittaessa
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1,
ruskista ilman mittalasia.
3. Lisää liha kulhoon.
Aseta aika 6 min / Varoma / suunnan vaihto/ sekoita,
ruskista ilman mittalasia.
4. Lisää sokeri, tomattipure, tomaatit, neste, sitruunan mehu ja mausteet.
Aseta aika 30 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
5. Aseta paprikasuikaleet Varoma koriin ja pane kulhon päälle.
Aseta aika 15 min / Varoma /sekoita.
6. Lisää paprikasuikaleet ja tarvittaessa vettä kulhoon.
Aseta aika 1 min / 90 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
Gulassista tulee todella murea ja maukas liharuoka keitettyjen perunoiden tai pastan kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti