sunnuntai 7. elokuuta 2011

Jauhelihapiiras

n. 8 annosta

Täyte:
  • 150 g Emmental tai Polar-juustoa paloina
  • 300 g jauhelihaa
  • 250 g sipulia puolikkaina
  • 1 paprika
  • 10 g juoksevaa Oivariinia tai öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1- 1 1/2 tl pippuriseosta
  • 3.5 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 1/ 4 tl suolaa
Pohja:
  • 1 1/ 2 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1/ 4 tl suolaa
  • n. 180 g  täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 1/ 2 tl leivinjauhetta
Mittaa juuston palat kannuun. Aseta aika 5 s / nopeus 8.
Siirrä juustorouhe toiseen astiaan odottamaan.

Paista jauheliha pannulla.
Lisää sipulin puolikkaat kulhoon. Aseta aika 6 s / nopeus 5.
Lisää öljy. Aseta aika 3 min / 100 astetta/ nopeus 1.
Kaada sipulisilppu jauhelihan sekaan.

Lisää paprikan palat kulhoon. Aseta aika 5-6 s / nopeus 4.
Lisää maito, kananmunat ja mausteet.  
Aseta aika 10 s / suunnan vaihto/ nopeus 3.
Kaada vihanneskermaseos jauhelihan päälle ja
anna täytteen jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

Valmista pohja.
Lisää kaikki pohja-aineet kannuun. Aseta aika 10 s / nopeus 3.
Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (halkaisijaltaan 28 cm).
Taikina saa olla löysähköä. Ripota pehmeän taikinan päälle jauhoja..
Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita juustoraaste jauhelihaseokseen.
Kaada lihaseos pohjalle.
Paista 200 asteessa n. puolisen tuntia.

Voit halutessasi lisätä täytteeseen 1/2 - 1 dl
mietoa keltaista chilisäilykettä esim. Santa Maria



Alkuperäinen resepti Valion kerma-lehtisestä.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti