sunnuntai 28. elokuuta 2011

Karppaajan kaalipata

  • 1 keräkaali
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • 100 g pekonia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1/2 lihaliemikuutio
  • mustapippuria
1. Lisää kulhoon niin paljon pestyjä keräkaalin paloja kun kerralla mahtuu. 
    Aseta aika 8-10 s / nopeus 5. Käytä lastaa apuna.
2. Siirrä kaalisilppu Varoma- koriin.
3. Toista kunnes koko kaali on silppuna.
4. Lisää vesi ja suola kulhoon.
5. Aseta Varoma- kori kulhon päälle.
    Aseta aika 30 min / Varoma / nopeus 1.
6. Tarkista kulhossa olevan veden määrä ( min 1 litra). Lisää tarvittaessa.
    Lisää aika 30 min / Varoma / nopeus 1.
7. Ruskista jauheliha ja pekoni pannulla kaalin kypsyessä.
8. Mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.
9. Yhdistä lopuksi kaali ja jauheliha-pekoniseos.

Nauti raejuuston ja puolukkasurvoksen kera.

Alkuperäinen ohje Karppaus info.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti