sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kesäkurpitsalasagne


kuusi annosta
  • 100 g juustoa paloina
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 10- 20 tuoretta basilikan lehteä
  • 2 prk tomattipuretta
  • kasvisliemikuutio
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta

  • 1/2 pkt Koskenlaskija- juustoa
  • 2 dl kermaa

  • 500 g jauhelihaa
  • 2 kesäkurpitsaa 

    1. Lisää juuston palat kulhoon.
        Aseta aika 10 s / nopeus 8. Siirrä juustoraaste toiseen astiaan.
    2. Lisää valkosipulin kynnet ja basilikan lehdet kulhoon.
        Aseta aika 8 s / nopeus 5.
    3. Lisää loput aineet paitsi kerma.
        Aseta aika 13 min / 100 astetta / nopeus 2.
    4. Lisää kerma ja Koskenlaskija-juusto. 
        Aseta aika 3 min / 90 astetta / nopeus 2.
    5. Kastikkeen kiehuessa ruskista jauheliha pannulla.
    6. Leikkaa kesäkurpitsoista juustohöylällä ohuita siivuja.
    7. Yhdistä kastike ja jauheliha.
    8. Laita uunivuuan pohjalle ensin kerros kastiketta ja
        sitten vuorotellen kesäkurpitsaviipaleita ja kastiketta.
        Päällimmäiseksi kerrokseksi juustoraaste.
    9. Paista uunissa 200 asteessa 30- 45 min tai kun näyttää sopivalta.

    Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
    Kesäkurpitsalasagne kalpaa kenelle tahansa, jopa lapsille :-)


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti