perjantai 26. elokuuta 2011

Kinkkuinen voileipäkakku

levite:
  • 100 g Emmental- juustoa paloina
  • persiljaa
  • ruohosipulia
  • 300 g palvikinkkua paloina
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g kermaviiliä
  • 100 g majoneesia
  • 1-2 rkl sinappia
  • 2 suolakurkkua
  • 300 g paahtoleipää
kostutus:
  • 4 dl lihalientä
koristelu:
  • ohuita kinkku- tai kalkkunaviipaleita paloina/ rullina
  • jääsalaattia/ viinirypäleitä/ kurkkua/ tomaatteja
  • ruohosipulia
1. Laita kelmu pyöreään halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
2. Leikkaa leivistä reunat pois.

1. Lisää juuston palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5.
2. Siirrä juustorouhe toiseen astiaan.
3. Lisää yrtit kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5.
4. Lisää palvikinkun palat kulhoon.
    Aseta aika 3- 5 s / nopeus 5.
5. Lisää tuorejuusto, kermaviili, majoneesi ja sinappi.
    Aseta aika 5 s / suunnan vaihto / nopeus 5.
6. Siirrä levite toiseen astiaan.
7. Lisää suolakurkut kulhoon.
    Aseta aika 3-5 s / nopeus 4.

Vuoraa vuoka ensimmäiseksi kinkkuviipaleilla.
Laita vuoan pohjalle kerros leipää, kostuta leivät hyvin.
Levitä levitettä, suolakurkkusilppua, levitä kerros leipää, kostuta.
Toista kunnes vuoka on täysi ja peitä lopuksi kelmulla.
Nosta vuoka jääkaappiin yön ajaksi.

Seuraavana päivänä kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.


Alkuperäinen ohje Ulla Svensk- Juhlaleivonnaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti