sunnuntai 7. elokuuta 2011

Tomaattipestokuorrutettu lohi

5-6 annosta
  • 800 g lohifileetä
  • sitruunan mehua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Tomaattipestokuorrute:
  • 30 g pinjan- tai auringonkukan siemeniä
  • 70 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 dl kaura- tai ruokakermaa
  • (100- 150 g homejuustoa)
Couscous:
  • 1000 ml vettä
  • kasvisliemikuutio
  • 100 g couscous
 Vihannekset:
  • 2 paprikaa suikaleina
  • 3 tomaattia lohkoina
  • 1-2 kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
  • (100 g fetaa)
  • suolaa
  • pippuria myllystä
  • paprikajauhetta
1. Poista fileestä ruodot ja nahka. Leikkaa annospaloiksi.
2. Ripottele molemmin puolin pippuria ja suolaa,
    purista päälle sitruunan mehua ja nosta palat uunivuokaan.

Pestokuorrute:
1. Mittaa siemenet kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10.
2. Lisää tomaatit ja basilika.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10. Auta lastalla massa alas kulhon reunoilta.
3. Lisää kerma (ja homejuusto).
    Aseta aika 10 s / nopeus 4.
4. Levitä pesto kalapaloille.
    Kypsennä 175 asteessa n. 45 min.

Couscous:
1. Kalan kypsyessä valmista vihannescouscous.
2. Mittaa vesi ja kasvisliemikuutio kulhoon.  
    Aseta aika 6 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Mittaa couscous erilliseen astiaan ja kaada kasvisliemi päälle.
    Anna vetäytyä sillä aikaa kun valmistelet vihannekset.
4. Aseta Varomakori kulhon päälle, lisää vihannekset Varomakoriin,
    mausta ja kaada couscous liemineen vihannesten päälle.
    Aseta aika 13 min/ Varoma/ nopeus 1. 

Tomaattipestokuorrutettu lohi- resepti Valion kerma -lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti