lauantai 17. syyskuuta 2011

Katkarapusalaatti sinappikastikkeella

  • 1 kurkku paloina
  • jäävuorisalaatti paloina
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • 300 g (jäisiä) kuorittuja katkarapuja
  • parmesan- juustoa lastuina
  • krutongeja
  • sitruunan lohkoja
 Kastike:
  • 2-5 valkosipulin kynttä
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl Dijonsinappia
  • 4 rkl viinietikkaa
  • 1/2 dl ruskeaa sokeria
  • valkopippuria
  • kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • (muutama tippa Tabascoa)
  • 5 dl ruokaöljyä
    Lisää jäävuorisalaatin  ja kurkun palat kulhoon.
    Aseta aika 2- 3 s / nopeus 4 lastaa apuna käyttäen.
    Kaada vihannessilppu tarjoiluastiaan.
    Lisää valutetut tai jäiset katkaravut ja höylää reilusti parmesan- juustoa päälle.
    Ripottele vielä salaattiin krutongeja ja koristele sitruunan lohkoilla.
    Tarjoile sinaappikastikkeen kanssa.

    Kastike:
    Lisää valkosipulinkynnet kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
    Lisää muut aineet paitsi öljy.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5.
    Aseta nopeus 3.5 ja kaada öljy hitaasti nauhana kannen aukosta kulhoon.
    Kastikkeen onnistumiseksi raaka-aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä.
    Säilytä kastike jääkaapissa.


    Salaatti löytyy Submarinen listalta.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti