maanantai 3. lokakuuta 2011

Lasagne


kuusi annosta

  • 120- 150 g juustoa palana
 Valkokastike:
  • 500 g maitoa
  • 40 g voita
  • 40 g vehnäjauhoja
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus pippuria
  • 1/4 tl suolaa

      Bolognesekastike:
      • 100 g sipulia
      • 2-3 valkosipulin kynttä
      • 130 g porkkanan paloja
      • 30 g oliiviöljyä
      • 1 ( 800 g) purkki kuorittuja tomaatteja
      • 70 g tomaattipuretta
      • 2 kasvisliemikuutiota
      • 1/4 tl pippuria myllystä
      • 2 tl oreganoa
      • basilikaa
      • timjamia
      • 500 g jauhelihaa

          • 12- 14 lasagnelevyä

            Valkokastike:
            1. Lisää juuston palat kulhoon.
                Aseta aika 10 -15 s / nopeus 5.
                Siirrä juustoraaste toiseen astiaan.
            2. Lisää valkokastikkeen aineet kulhoon.
                Aseta aika 6 min / 100 astetta/ nopeus 4.
            3. Lisää juustoraaste.
               Aseta aika 1 min / 90 astetta/ nopeus 2.
               Siirrä kastike toiseen astiaan odottamaan.

            Bolognesekastike:
            1. Lisää sipulin puolikkaat, valkosipulin kynnet, porkkanan palat ja öljy kulhoon.
                Aseta aika 6 s / nopeus 5.
                Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 2.
            3. Lisää kulhoon tomaatin puolikkaat, pure, kasvisliemikuutiot ja mausteet.
            4. Murusta jauheliha Varoma koriin.
                Aseta Varoma kori kulhon päälle.
                Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 2.
            5. Lisää jauheliha kulhoon.
                Aseta aika 10 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1. 

            Kaada voideltuun uunivuokaan ensin bolognesekastiketta, asettele päälle lasagnelevyjä.
            Tee kerroksia lasagnelevyillä ja kastikkeilla.
            Lisää viimeksi valkokastike. 
            Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 50 min.
            Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.

            Ei kommentteja:

            Lähetä kommentti