keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Ahvenanmaan pannukakku



  • 1 l maitoa
  • 60 g mannasuurimoita
  • 35 g sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 75 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 3 munaa
  • 90 g vehnäjauhoja
Tarjoiluun:
  • 2 dl kuohukermaa
  • vadelma- tai mansikkahilloa

Taikina:

1. Aseta perhosvatkain paikolleen.
2. Lisää maito ja mannasuurimot kulhoon.
    Aseta aika 11 min / 90 astetta / nopeus 2.
3. Poista perhosvatkain.
4. Lisää sokeri, kardemumma, voi ja suola.
    Aseta aika 5 s / nopeus 4.
5. Poista kansi ja annan puuron hautua n. 1/2 tuntia kulhossa.
6. Lisää kananmunat ja vehnäjauhot.
    Aseta aika 5 s / nopeus 4.
7. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.
    Paista uunissa 200 asteessa n. 40 min.

Kerman vatkaaminen:

1. Pese kulho ja kuivaa huolellisesti.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää kerma kulhoon. 
    Katso kannen aukosta kunnes kerma on pehmeää vaahtoa / nopeus 4.

Tarjoa pannaria haaleana pehmeäksi vatkatun kerman ja hillon kanssa.

Alkuperäinen ohje Valio.fi

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti