tiistai 24. tammikuuta 2012

Herkullinen lohipasta



  • 1.7 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 20 g oliiviöljyä
  • 300 g vihreää nauhapastaa
  • 200- 400 g parsakaalin kukintoja
  • n. 500 g kirjolohta paloina
  • pippuria
  • suolaa

  • 150 g sipulia puolikkaina
  • 10 g voita tai öljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • pippuria myllystä
  • 350 g keitinlientä
  • 100 g ruokakermaa

1. Lisää vesi ja suola kulhoon.
    Aseta aika n. 12 min / Varoma / nopeus 1. Keitä kunnes vesi kiehuu.
2. Levitä lohen palat ja parsakaalit Varoman koriin.
    Ripottele suolaa ja rouhi mustapippuria lohen päälle.
3. Lisää nauhapasta kulhoon kiehuvaan veteen. Aseta Varoman kori kulhon päälle.
    Aseta aika n. 10 min* / Varoma / nopeus 1.
4. Kaada pasta tarjoiluastiaan, ota keitinliemi talteen.
    Siirrä lohi ja parsakaalit toiseen astiaan ja pidä lämpimänä.
5. Lisää sipulit kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
6. Lisää voita tai öljyä kulhoon.
    Aseta aika 3-4 min / Varoma / nopeus 1.
7. Kaada keitinliemi ja kerma kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 90 astetta / nopeus 1.
8. Kaada liemi lohipalojen ja parsakaalien päälle.
9. Tarjoile nauhapastan kanssa. Ripottele päälle parmesan-juustoa.


*Katso keittoaika pastapaketin kyljestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti