- 2 kananmunaa
- 90 g sokeria
- 60 g vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- n. 1/2 dl appelsiinimehua
- 5-6 (80 g ) liivatelehteä
- 1 dl maitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 200 g taloussuklaata paloina
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g tuorejuustoa
- 25 g sokeria
- 30 g appelsiinilikööriä esim. Grand Marnier
1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää kaikki pohjan aineet kulhoon.
Aseta aika 3 min / nopeus 4.
3. Kaada taikina pinnoitettuun voideltuun uunivuokaan (halk.25 cm)
4. Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min.
5. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
6. Pese vuoka ja aseta leivinpaperi vuuan pohjalle ja pane jäähtynynt pohja takaisin
vuokaan.
7. Kostuta pohja appelsiinimehulla.
Suklaamousse:
1. Liota liivatelehtiä kylmässä edessä 5-10 min.
2. Pese kulho ja aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää 4 dl kermaa kulhoon.
Seuraa kannen aukosta kunnes kermavaahto on valmista/ nopeus 4.
Siirrä kermavaahto toiseen astiaan.
4. Lisää suklaan palat kulhoon.
Aseta aika 5-10 s / nopeus 8.
5. Lorauta 1 dl kermaa suklaan joukkoon.
Aseta aika 3 min / 50 astetta / nopeus 1.
6. Lisää tuorejuusto, likööri ja sokeri.
7. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan maitoon.
Aseta aika 3-5 s / nopeus 4 ja kaada liivate kannen aukosta suklaaseokseen
koneen käydessä.
9. Lisää kermavaahto.
Aseta aika 5 s / nopeus 4.
10. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
11. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
12. Irroita kakku tarjolle ja koristele mieleiseksi.
Alkuperäinen ohje Valio.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti