torstai 12. tammikuuta 2012

Rommitorttu

Pohja:
  • 200 g esim. Digestive-keksejä
  • 100 g pehmeää levitettä (esim oivariini) paloina
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl kanelia
Täyte:
  • 5-6 (10 g) liivatelehteä 
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 5 munankeltuaista
  • 1 dl tummaa rommia
  • 180 g sokeria

Pohja:
    1. Lisää keksit, levite ja mausteet kulhoon.
        Aseta aika 15 s / nopeus 6.
    2. Taputtele murutaikina irtopohjavuuan pohjalle.

    Täyte:

    1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min.
    2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
    3. Lisää kerma kulhoon.
        Seuraa kerman vatkautumista kannen aukosta / nopeus 4.
        Siirrä kermavaahto toiseen astiaan.
    4. Pese kulho ja aseta perhosvatkain uudelleen kulhoon.
    5. Lisää munankeltuaiset ja sokeri kulhoon.  
        Aseta aika 3 min / nopeus 4.
    6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen.
     7. Lisää joukkoon sokeri ja rommi.
        Aseta aika 3 s / nopeus 4.
    8. Aseta aika 3 s / nopeus 4.
        Lisää koneen käydessä liivate kannen aukosta.
    9. Lisää kermavaaho.
        Aseta aika 3-5 s / nopeus 4.
    10. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
    11. Irroita vuuasta ja koristele haluamallasi tavalla.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti