- 200 g esim. Digestive-keksejä
- 100 g pehmeää levitettä (esim oivariini) paloina
- 2 rkl sokeria
- 1/2 tl kanelia
- 5-6 (10 g) liivatelehteä
- 1 dl kuumaa vettä
- 4 dl kuohukermaa
- 5 munankeltuaista
- 1 dl tummaa rommia
- 180 g sokeria
Pohja:
Aseta aika 15 s / nopeus 6.
2. Taputtele murutaikina irtopohjavuuan pohjalle.
Täyte:
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää kerma kulhoon.
Seuraa kerman vatkautumista kannen aukosta / nopeus 4.
Siirrä kermavaahto toiseen astiaan.
4. Pese kulho ja aseta perhosvatkain uudelleen kulhoon.
5. Lisää munankeltuaiset ja sokeri kulhoon.
Aseta aika 3 min / nopeus 4.
6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen.
7. Lisää joukkoon sokeri ja rommi.
Aseta aika 3 s / nopeus 4.
8. Aseta aika 3 s / nopeus 4.
Lisää koneen käydessä liivate kannen aukosta.
9. Lisää kermavaaho.
Aseta aika 3-5 s / nopeus 4.
10. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
11. Irroita vuuasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti