- 185 g voita
- 120 g sokeria
- 3 keltuaista
- 160 g maitoa
- 2.25 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 valkuaista
- 180 g sokeria
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- 75 -90 g pähkinä- tai mantelirouhetta
- 4 dl kermaa (voit osan korvata rahkalla)
- marjoja esim. vadelma, mustikka, viinimarjat
1. Lisää pohjan aineet kulhoon.
Aseta aika 1 1/ 2 min / nopeus 3-4.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Pese kulho ja kuivaa hyvin.
4. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
5. Lisää valkuaiset ja sokeri kulhoon.
Seuraa vatkautumista kannen aukosta / nopeus 4.
6. Kaada valkuaisvaahto taikinan päälle.
7. Ripottele toiselle puolikkaalle pähkinärouhettta.
8. Paista uunissa 175 asteessa 15- 20 min.
Anna pohjan jäähtyä.
9. Leikkaa pohja kahteen osaan.
1. Pese kulho ja kuivaa hyvin.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää kerma kulhoon.
Seuraa kulhon aukosta kerman vatkautumista / nopeus 4.
4. Lisää rahka kermavaahdon sekaan.
Aseta aika 3-5 s / nopeus 4.
5. Ripottele marjoja ei pähkinäiselle puolikkaalle ja lusikoi kermavaahto päälle.
6. Aseta toinen levy kanneksi.
7. Koristele tomusokerilla ja marjoilla.
Tällä kakulla onnistut aina valloittamaan vieraiden mielet ja kielet!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti