perjantai 13. tammikuuta 2012

Saksalainen kirsikkakakku

iso n. 30 halk. vuoka

Taikina:
  • 300 g pehmeää voita paloina
  • 200 g sokeria
  • 30 g tummaa kaakaojauhetta
  • 5 kananmunaa
  • 300 g karkeita vehnäjauhoja
  • 2 rkl leivinjauhetta
Kostutukseen:
  • 1 dl kirsikkamehua tai -likööriä
Täyte:
  • 400 g kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • kirsikkahilloa
Päällinen:
  • 400 g kuohukermaa
  • 250 g Mascarbonea
  • 1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun:
  • kirsikoita
  • suklaarouhetta
Taikina:

1. Lisää voi, sokeri, kaakao ja kananmunat kulhoon.
    Aseta aika 1 min / 37 astetta/ nopeus 5.
2. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe.
    Aseta aika 15 s / nopeus 6. Käytä lastaa tarvittaessa apuna.
3. Kaada taikina voideltun irtopohjavuokaan (halk. 30 cm).
    Paista uunissa 175 asteessa n. 45 min.

Täyte ja täyttäminen:

1. Pese kulho ja kuivaa hyvin.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää täytteeseen tuleva kerma 400 g ja vaniljasokeri kulhoon.
    Seuraa kerman vatkautumista kannen aukosta/ nopeus 4.
4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.
5. Aseta ensimmäinen kerros tarjoiluvadille, kostuta kirsikkamehulla ja levitä tasainen
    kerros kirsikkahilloa.
6. Levitä hillokerroksen päälle kermavaahtoa, toista toisen kerroksen kohdalla samoin.
7. Aseta kevyt paino esim. lautanen kakun päälle ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen koristelua.

Päällinen ja koristeleminen:

1. Pese kulho uudelleen ja kuivaa hyvin.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää päälliseen tuleva kerma 400 g ja vaniljasokeri kulhoon.
    Seuraa kerman vatkautumista kannen aukosta/ nopeus 4.
4. Lisää mascarbone kermavaahtoon. 
    Aseta aika 3-5 s / nopeus 3.
5. Kuorruta kakku kermavaahdolla. Pursota ruusukkeet ja koristele kirsikoilla ja
    suklaarouheella.
    Ja juhlat voi alkaa!

Thermomixin Jeden Tag genießen kirjan reseptia mukaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti