tiistai 24. tammikuuta 2012

Parsternakkasosekeitto




  • 200 g sipulia puolikkaina
  • nokare voita tai loraus öljyä
  • 600 g palsternakkaa paloina
  • 350 g jauhoisia perunoita paloina
  • 15 dl vettä
  • 2 liha- tai juuresliemikuutio
  • 200 g (kylmäsavuporo- tai kinkku)sulatejuustoa
  • 1 dl persiljaa
1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min /Varoma / nopeus 1.
3. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat.
4. Lisää vihannekset, vesi ja liemikuutiot kulhoon.
    Aseta aika 25 min* / 100 astetta / nopeus 1.
5. Soseuta keitto.
    Aseta aika 10 s / nopeus 8, pidä mittalasi ehdottomasti päällä
6. Lisää sulatejuusto ja hienonnettu persilja.
    Aseta aika 3 min / 90 astetta / nopeus 3.

* Voit nopeuttaa kiehumisaikaa lisäämällä kulhoon kylmän veden sijaan kiehuvan veden.

Vinkki
Käytä kasvisversioon kasvisliemikuutioita ja maustamatonta sulatejuustoa.

Alkuperäinen ohje Valio. fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti