maanantai 23. tammikuuta 2012

Intialainen currykana


4- 5 annosta

Garam- Masala-mausteseos:
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • 1 rkl kokonaisia koriantereita
  • 1 rkl kuminan siemeniä
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 2 1/2 rkl jauhettua kardemummaa
  • 2 rkl currya
Currykana:
  • 400 g kypsiä tomaatteja tai paseerattuja tomaatteja
  • 80 g ranskankermaa
  • 50 g voita
  • 30 g sokeria
  • 1- 2 rkl garam- masala- mausteseosta
  • 1/2 tl suolaa
  • 500 g kanaa 3x3 cm kokoisina paloina


Garam- Masala- mausteseos:

1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 40 s / nopeus 10.
2. Siirrä mausteseos toiseen astiaan.

Currykana:

1. Pilko kana 3x 3 cm:n paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
    Anna hetki maustua erillisessä astiassa.
2. Lisää tomaatin puolikkaat, ranskankerma, voi ja sokeri kulhoon.
    Aseta aika 12-15 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Lisää garam- masala- mausteseos kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 8.
    Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää kananpalat kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.

Tarjoile lisäksi kokonaisilla kardemummilla maustettua riisiä ja luonnonjugurttia.
Siis kerrassaan yksinkertaista ja ihanaa intialaista. Lapsilta täydet pisteet :-`)

Alkuperäinen ohje Thermomix Das Beste aus unseren internationalen Rezeptwelten- kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti