4- 5 annosta
Garam- Masala-mausteseos:
- 1 rkl kokonaisia mustapippureita
- 1 rkl kokonaisia koriantereita
- 1 rkl kuminan siemeniä
- 1/2 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl neilikkaa
- 2 1/2 rkl jauhettua kardemummaa
- 2 rkl currya
- 400 g kypsiä tomaatteja tai paseerattuja tomaatteja
- 80 g ranskankermaa
- 50 g voita
- 30 g sokeria
- 1- 2 rkl garam- masala- mausteseosta
- 1/2 tl suolaa
- 500 g kanaa 3x3 cm kokoisina paloina
Garam- Masala- mausteseos:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 40 s / nopeus 10.
2. Siirrä mausteseos toiseen astiaan.
Currykana:
1. Pilko kana 3x 3 cm:n paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Anna hetki maustua erillisessä astiassa.
2. Lisää tomaatin puolikkaat, ranskankerma, voi ja sokeri kulhoon.
Aseta aika 12-15 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Lisää garam- masala- mausteseos kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 8.
Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää kananpalat kulhoon.
Aseta aika 3 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
Tarjoile lisäksi kokonaisilla kardemummilla maustettua riisiä ja luonnonjugurttia.
Siis kerrassaan yksinkertaista ja ihanaa intialaista. Lapsilta täydet pisteet :-`)
Alkuperäinen ohje Thermomix Das Beste aus unseren internationalen Rezeptwelten- kirjasta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti