maanantai 27. helmikuuta 2012

Curryvihannekset riisillä



reilusti kuudelle

  • 200 porkkana viipaleina
  • 200 g purjoa renkaina
  • 400 g kesäkurpitsaa paloina
  • 200 g munakoisoa paloina
  • 1 keltainen paprika paloina
  • 1000 g vettä
  • 2 tl suolaa
  • 300 g riisiä

  • 60 g oliiviöljyä
  • 300 g sipulia puolikkaina
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 100 g tomaattia
  • 1/2 nippua korianteria ilman varsia
  • 100 g valkoviiniä tai keitinlientä
  • 200 g kookosmaitoa
  • 1 1/2 tl currya
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl jeeraa 
  • 1 tl anista jauhettuna
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/4 tl pippuria


1. Lisää vihannekset Varoman koriin.
2. Lisää vesi ja 1 tl suolaa kulhoon.
3. Lisää riisi lävikköön.
    Aseta aika 22 min / Varoma/ nopeus 1.
    Huomaa! Eri vihannekset tarvitsevat eri mittaisen höyrytysajan.
    Lisää vihannekset vähän eri aikaan, ensin porkkanaviipaleet, purjot ja
    viimeiseksi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika.
4. Siirrä kypsä riisi ja höyrytetyt vihannekset erillisiin astioihin ja pidä lämpimänä.
5. Tyhjennä kulhosta keitinvesi toiseen astiaan.

1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää tomaatin puolikkaat ja korianterin lehdet.
    Aseta aika 4 s / nopeus 5.
    Aseta aika 2 min / 100 astetta / nopeus 1.
4. Lisää viini tai 100g keitinlientä, kookosmaito, 1 tl suolaa ja mausteet.
    Aseta aika 7 min / 100 astetta / nopeus 1.
4. Lisää höyrytetyt vihannekset kulhoon.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
5. Herkuttele riisin kanssa.


Alkuperäinen ohje Thermomix Kochen für sechs- lehtisestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti