lauantai 18. helmikuuta 2012

Jauheliha- perunasoselaatikko



Perunasose:
  • 1000 g jauhoisia perunoita
  • 450 g vettä
  • suolaa
  • 30 g voita
Jauhelihaseos:
  • 120 g sipulia puolikkaina
  • 200 g porkkanaa paloina
  • 90 g juuriselleriä paloina
  • 2 tomaattia puolikkaina
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • pippuria
  • 400 g jauhelihaa
  • 50 g vettä
Pinnalle:
  • korppujauhoja ja voinokareita tai
  • juustoraastetta

1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää perunan palat, vesi ja suola kulhoon.
    Aseta aika 25 min / 100 astetta/ nopeus 1.
3. Lisää nokare voita. Perunasoseen tulee olla löysää.
4. Kaada perunasose uuninkestävään voideltuun vuokaan.

1. Pese kulho.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja vihannekset.
    Aseta aika 5- 10 s / nopeus 5.
3. Lisää tomaatin puolikkaat ja mausteet.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
4. Lisää jauheliha ja vesi.
    Aseta aika 10 min / Varoma / suunnanvaihto/ nopeus 1.
5. Kaada jauhelihaseos perunasoseen joukkoon, sekoita.
6. Ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita tai juustoraastetta.
7. Paista uunissa 175 asteessa n. 45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti