Perunasose:
- 1000 g jauhoisia perunoita
- 450 g vettä
- suolaa
- 30 g voita
- 120 g sipulia puolikkaina
- 200 g porkkanaa paloina
- 90 g juuriselleriä paloina
- 2 tomaattia puolikkaina
- 1 tl meiramia
- 1 tl timjamia
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 laakerinlehti
- 1 tl suolaa
- pippuria
- 400 g jauhelihaa
- 50 g vettä
- korppujauhoja ja voinokareita tai
- juustoraastetta
1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää perunan palat, vesi ja suola kulhoon.
Aseta aika 25 min / 100 astetta/ nopeus 1.
3. Lisää nokare voita. Perunasoseen tulee olla löysää.
4. Kaada perunasose uuninkestävään voideltuun vuokaan.
1. Pese kulho.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja vihannekset.
Aseta aika 5- 10 s / nopeus 5.
3. Lisää tomaatin puolikkaat ja mausteet.
Aseta aika 3 s / nopeus 5.
4. Lisää jauheliha ja vesi.
Aseta aika 10 min / Varoma / suunnanvaihto/ nopeus 1.
5. Kaada jauhelihaseos perunasoseen joukkoon, sekoita.
6. Ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita tai juustoraastetta.
7. Paista uunissa 175 asteessa n. 45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti