sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Laskiaispullat

  • 250 g kylmää maitoa
  • 1 kananmuna
  • 60- 100 g sokeria
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 60- 100 g pehmeää voita paloina 
Väliin:
  • kermaa
  • hilloa
1. Mittaa maito, kananmuna, sokeri ja 250 g vehnäjauhoja kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 4.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi/ tähkä.
3. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa.
5. Alusta taikina ja pyöritä pulliksi.
6. Kohota vielä pullia pellillä lämpimässä paikassa ennen paistoa.
7. Voitele kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja pähkinärouhetta.
8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi.
9. Jäähdytä

Täyte:
1. Pese ja kuivaa kulho huolella.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Lisää kerma kulhoon.
    Aseta aika* / nopeus 4, seuraa vatkautumista kulhon aukosta.
   *Aika riippuu kerman määrästä ja rasvapitoisuudesta.
4. Leikkaa pullilta laki ja lisää hilloa ja kermavaahtoa väliin.

Pitkiä pellavia, hienoja hamppuja, lautasenkokoisia nauriita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti