sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pullat

  • 250 g kylmää maitoa
  • 1 kananmuna
  • 60- 100 g sokeria
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 60- 100 g pehmeää voita paloina
1. Mittaa maito, kananmuna, sokeri ja 250 g vehnäjauhoja kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 37 astetta / nopeus 4.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi/ tähkä.
3. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
5. Alusta taikina ja pyöritä pulliksi, leivo korvapuusteiksi,
    kieritä rinkilöiksi makusi ja mieltymystesi mukaan
6. Kohota vielä pullia pellillä lämpimässä paikassa ennen paistoa.
7. Voitele kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja pähkinärouhetta.
8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti