sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Leipäkranssi fetatäytteellä

Taikina:
  • 100 g spelttijyviä
  • 400 g vehnäjauhoja
  • 250 g kädenlämpöistä vettä
  • 20 g oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pala hiivaa
Täyte:
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sipuli puolikkaina
  • 50 g (makea) paprika reiluina paloina
  • 10 g öljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • 50 g Ajvar- paprikatahnaa*
  • 1 rkl italian mausteseosta
  • (1/2 tl yrttisuolaa)
  • pippuria myllystä
Taikina:
1. Lisää jyvät kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 10.
2. Lisää taikinan aineet.
    Aseta aika 2 in / sulje kansi/ tähkä.
3. Kauli taikinasta suorakulmainen, suunnilleen uuninpellin kokoinen levy..

Täyte:
1. Lisää valkosipulinkynsi kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja paprikan palat.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / 100 astetta / nopeus 1.
4. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.

Täyttäminen:
1. Levitä täyte taikinalevylle.
2. Rullaa levy rullalle ja sulje kranssiksi.
3. Leikkaa teräväkärkisillä saksilla n. 3 cm:n välein lovia.
    Vedä  lovien väliin jäävä osa yksi kerrallan vuorotellen vasemmalle ja vuoroin oikealle.
4. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle italial. mausteseosta
5. Laita 50 asteiseen uuniin 20 minuutiksi kohoamaan. 
6. Paista 200 asteessa n. 30 min.

*Voimakas turkkilainen paprikatahna, jonka kenties voisi korvata suomalaisittain hot chili ketsupilla


Alkuperäinen ohje Thermomixin elämyskeittiöltä helmikuussa 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti