- 2 munakoisoa
- suolaa
- 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä viipaleina
- 4 valkosipulin kynttä
- 20 g öljyä
- 800 g tomaattipureeta
- 40 g rusinoita
- ripaus cayennepippuria
- 1/4 tl fenkolia
- suolaa
- pippuria
- 300 g riisiä
- 1000 g vettä
- suolaa
- leipäjuustoa tai Mozzarellaa viipaleina
2. Ripottele päälle suolaa ja anna munakoisoviipaleiden itkeä
sen aikaa kun valmistat kastikkeen.
3. Kuivaa talouspaperilla.
Kastike:
1. Lisää inkivääriviipaleet kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää valkosipulin kynnet kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää loput aineet myös inkivääri.
Aseta aika 20 min/ 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
5. Siirrä toiseen astiaan ja pidä lämpimänä.
Riisi ja munakoisot:
1. Lisää vesi ja suola kulhoon.
2. Lisää riisi lävikköön.
Aseta aika* 15 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Lisää munakoisoviipaleet alampaan Varoman koriin.
Aseta aika* 10 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Anna munakoisojen olla Varoma korissa,
aseta ylempään Varoman koriin leivinpaperi ja sen päälle
leipäjuustoviipaleet lämpenemään.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
5. Kokoa kerroksittain munakoisoviipale, kastiketta, leipäjuustoviipale, päälle kastiketta.
6. Tarjoile riisin kanssa.
* Kts. riisin kokonaiskeittoaika riisipaketin kyljestä.
Todella kokeilemisen arvoinen kasvisruoka! Jännittävä yhdistelmä rusinoita, munakoisoa ja leipäjuustoa :-`)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti