perjantai 17. helmikuuta 2012

Munakoiso- leipäjuusto- hampurilaiset

neljälle

  • 2 munakoisoa
  • suolaa

  • 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä viipaleina
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 20 g öljyä
  • 800 g tomaattipureeta
  • 40 g rusinoita
  • ripaus cayennepippuria
  • 1/4 tl fenkolia
  • suolaa
  • pippuria
  • 300 g riisiä
  • 1000 g vettä
  • suolaa
  • leipäjuustoa tai Mozzarellaa viipaleina
1. Viipaloi munakoiso.
2. Ripottele päälle suolaa ja anna munakoisoviipaleiden itkeä
    sen aikaa kun valmistat kastikkeen.
3. Kuivaa talouspaperilla.

Kastike:
1. Lisää inkivääriviipaleet kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää valkosipulin kynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
4. Lisää loput aineet myös inkivääri.
    Aseta aika 20 min/ 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
5. Siirrä toiseen astiaan ja pidä lämpimänä.

Riisi ja munakoisot:
1. Lisää vesi ja suola kulhoon.
2. Lisää riisi lävikköön.
    Aseta aika* 15 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Lisää munakoisoviipaleet alampaan Varoman koriin.
    Aseta aika* 10 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Anna munakoisojen olla Varoma korissa,
    aseta ylempään Varoman koriin leivinpaperi ja sen päälle
    leipäjuustoviipaleet lämpenemään.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
5. Kokoa kerroksittain munakoisoviipale, kastiketta, leipäjuustoviipale, päälle kastiketta.
6. Tarjoile riisin kanssa.

 * Kts. riisin kokonaiskeittoaika riisipaketin kyljestä.

Todella kokeilemisen arvoinen kasvisruoka! Jännittävä yhdistelmä rusinoita, munakoisoa ja leipäjuustoa :-`)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti