torstai 16. helmikuuta 2012

Riisifrutti


10- 12 annosta

Riisipuuro:
  • 1.3 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 300 g puuroriisiä
  • (2 dl kermaa)
Vaniljakastike:
  • 1 l maitoa
  • 60 g perunajauhoja
  • 1 munaa
  • 60 g sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
  •  marjoja tai hilloa
Riisipuuro:
1. Lisää vesi ja suola kulhoon.
    Aseta aika 10 min/ Varoma/ nopeus 1.
2. Lisää puuroriisit.
    Aseta aika 30 min / 90 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
3. Lisää lopuksi kerma ja sekoita. Siirrä puuro toiseen astiaan.

Vaniljakastike:
1. Lisää kaikki muut aineet kulhoon paitsi vaniljasokeri.
    Aseta aika 8 min / 100 astetta / nopeus 4.
2. Yhdistä puuro ja vaniljakastike, mausta vaniljasokerilla.
3. Annostele tarjoiluastioihin ja anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Herkuttele marjojen tai hillon kanssa

Aivan ihana välipala!

Olen tehnyt ilman kermaa ja maistuu vähintään yhtä hyvälle kuin kerman kanssa ;-)

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ihanalta...varmasti hyvää !

    VastaaPoista
  2. Lapsilta tulee aina suorat arvostelut. Tästä tuli kyllä täydet pisteet :-)jopa parempaa kuin kaupan, yess!

    VastaaPoista