sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Sienirisotto


  • 20 g kuivattuja metsäsieniä esim suppilovahveroita
  • 200 g lämmintä vettä
  • 100 g parmesan- juustoa paloina
  • 1 sipuli puolikkaina
  • 35 g oliiviöljyä
  • 250 g risottoriisiä
  • 150 g kuivaa valkoviiniä ja/ tai sienien lioituslientä
  • 700 g kuumaa kasvislientä
  • 20 g voita
1. Liota sieniä lämpimässä vedessä erillisessä astiassa 1/2 -2 tuntia.
2. Lisää parmesanjuuston palat kulhoon.
    Aseta aika 4-5 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
4. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / 100 astetta / nopeus 1.
5. Lisää risottoriisi.
    Aseta aika 3 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
6. Lisää valkoviini.
    Aseta aika 5 s / suunnan vaihto/ nopeus 2.
7. Lisää kuuma kasvisliemi.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta /suunnan vaihto/ sekoita. Keitä ilman mittalasia.
    Voit käyttää lävikköä roiskesuojana kannen päällä.
8. Lisää kuivaksi puristetut sienet.
    Aseta aika 2 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita.
9. Sekoita joukkoon voi ja parmesan-juustoraaste.

Alkuperäinen ohje Thermomix Jeden Tag genießen- keittokirjasta

Risoton onnistumisen kannalta on tärkeää, että käytät arborio risotto- riisiä.
Aivan ihana sieniruoka!




2 kommenttia:

  1. Saimme kaverini kanssa aikaan aivan ihanan mehukkaan suppilorisoton! Sen kera söimme pannulla paistettuja luomulupiinisuikaleita sekä punakaalisalaattia. Eli herkuttelimme ilman lihaa ja tulimme aivan kylläiseksi - kevyesti. Kiitos taas, Riitta! <3

    VastaaPoista
  2. Vau- mahtavaa kuulla sienten ystäviltä ;-)Tästä on hyvä jatkaa...

    VastaaPoista