- 20 g kuivattuja metsäsieniä esim suppilovahveroita
- 200 g lämmintä vettä
- 100 g parmesan- juustoa paloina
- 1 sipuli puolikkaina
- 35 g oliiviöljyä
- 250 g risottoriisiä
- 150 g kuivaa valkoviiniä ja/ tai sienien lioituslientä
- 700 g kuumaa kasvislientä
- 20 g voita
2. Lisää parmesanjuuston palat kulhoon.
Aseta aika 4-5 s / nopeus 8. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
4. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min / 100 astetta / nopeus 1.
5. Lisää risottoriisi.
Aseta aika 3 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1.
6. Lisää valkoviini.
Aseta aika 5 s / suunnan vaihto/ nopeus 2.
7. Lisää kuuma kasvisliemi.
Aseta aika 20 min / 100 astetta /suunnan vaihto/ sekoita. Keitä ilman mittalasia.
Voit käyttää lävikköä roiskesuojana kannen päällä.
8. Lisää kuivaksi puristetut sienet.
Aseta aika 2 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita.
9. Sekoita joukkoon voi ja parmesan-juustoraaste.
Alkuperäinen ohje Thermomix Jeden Tag genießen- keittokirjasta
Risoton onnistumisen kannalta on tärkeää, että käytät arborio risotto- riisiä.
Aivan ihana sieniruoka!
Saimme kaverini kanssa aikaan aivan ihanan mehukkaan suppilorisoton! Sen kera söimme pannulla paistettuja luomulupiinisuikaleita sekä punakaalisalaattia. Eli herkuttelimme ilman lihaa ja tulimme aivan kylläiseksi - kevyesti. Kiitos taas, Riitta! <3
VastaaPoistaVau- mahtavaa kuulla sienten ystäviltä ;-)Tästä on hyvä jatkaa...
VastaaPoista